Hoppa till sidans innehåll

Var med på vallakurser för alla!

12 NOV 2017 16:33
I november kör vi en seriös satsning på vallakurser för intresserade och föräldrar. Vi vänder oss mot både nybörjare och mer avancerade, det finns något för alla medlemmar!
Mattias och Petter som håller i är riktiga proffs!
  • Uppdaterad: 14 NOV 2017 22:59

Vallasnack med Mattias Berglund

Matfors SK bjuder in till ett ”rundabordssamtal” om vallning för alla valla(o)intresserade föräldrar med vallningsspecialisten Mattias Berglund.

 

Mattias har en gedigen bakgrund inom vallning och är ett välkänt namn i valla-Sverige. Han har bl.a jobbat åt det finska vallamärket START och i det svenska vallateamet under bl.a OS i Sotji 2014 och VM i Falun 2015.

 

Mattias brinner för att avdramatisera vallningen och talar gärna om hur man underlättar den, vad man behöver och såklart lite om likheter och skillnader mellan vallning på ungdomsnivå och absolut elitnivå. Samtalets innehåll styrs av våra frågor och vi hoppas det kan ge en mer nyanserad bild av skidvallning.

 

Tisdag 21 november för föräldrar i gruppen Isbjörnar, Dinosaurier och seriösa motionärer

Torsdag 30 november för föräldrar i grupperna Vargar och Lodjur och mer ovana

 

I klubbstugan kl 18:30 båda tillfällena.

 

Vi har här valt att fokusera på de äldsta grupperna där vallning börjar att bli aktuellt. Har man barn i övriga grupper och känner sig intresserad får man givetvis också delta.

 

Har ni speciella frågeställningar inom vallning och material som ni vill ta upp får ni gärna maila dem till Petter This is a mailto link (eller ta det direkt med honom) så tar han vidare dem till Mattias innan vallaträffen.

 

Praktiska kurser

Petter, som också har tunga meriter från vallabranschen, blandannat från Team-COOP,  håller i två träffar med fokus på fästvalla och själva hantverket kring vallning. Han kommer visa hur ni gör för att få bra ordning på skidorna och svara på era frågor. Det här blir ett bra kompletment till den mer teoretiska genomgången med Mattias. 

 

Torsdag 23 november främst för Isbjörnar, Dinos och de som vallat lite förut. 

Tisdag 28 november främst för de som är mer ovana vallare

 

I klubbstugan kl 18:30 båda tillfällena.

 

Skidutprovning och försäljning

Lördag 25 november kommer Sigge Bryntesson från Rossön Sport till klubbstugan för utprovning av egna skidor och annan utrustning.

Mellan kl 10 och 14 får vi får hjälp med att mäta ut spann (på såväl gamla som nya skidor) och prova storlekar. Vi har förberett 4 paket som vi från klubbens sida tycker är lämpliga för resp ålder. Läs om dessa i bilagan skiderbjudande.

För att inte alla ska komma samtidigt välkomnar vi Vargar och Isbjörnar från kl 12 till 14 och övriga grupper och motionärer mellan 10 och 12.

 

VIKTIGT! Är du i behov av skidor till den 3/12 då det är tävling eller vill ha skidor i lite mer god tid innan lägret 7/12 så måste vi förbeställa.

 

Då behöver jag Peter vikt och längd, samt vilka produkter du är intresserade av eller vilket paket, senast torsdag 16 november kl 16:00. Då tar nämligen Sigge med sig dessa skidor och pjäxor när han kommer till den 25/11 eller i värsta fall skickas de senast 1/12.

 

Du är inte tvingad att handla ett paket utan du kan plocka produkter som du vill OM du vill. 

 

Känner du dig lugn=) på tiden så kan du vänta till den 25/11 och prova då, så är det leverans senast 6/12

 

Skiderbjudande 

 

Vid frågor kontakta Peter

 

Mycket varmt välkomna till intressanta kvällar i klubbstugan! 

 

 

Skribent: Björn Walther
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

Kom med i vår Facebook grupp!

 

Postadress:
Matfors SK - Skidor
Peter Blomqvist, Plogvägen 10
86432 Matfors

Besöksadress:
Strandvägen 2
86491 Matfors

Kontakt:
Tel: 0706838195
E-post: post@matforsskidklub...

Se all info