Hoppa till sidans innehåll

Träningsstart Vargar

11 AUG 2015 23:59
Tisdag 25/8 kl 18:15 startar Vargar igång sin barmarksträning. Nu kör vi igen!
Övriga grupper börjar senare delen av september. Vi återkommer kring det.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:42

Hoppas sommaren varit bra och att ni vilat upp er ordentligt! Själv har vi haft en mycket bra sommar med lagom blandning av lugna och äventyrliga aktiviteter. Nu är det sista veckan på semester/föräldraledighet och vi börjar ladda för skola och träning. 

 

Det finns ett uttryck som säger att "skidåkaren föds på sommaren", det är under barmarkssäsongen kondition och styrka byggs upp. Våra barn växer fort och är i mer behov av träning, de som är födda 04 och 05 börjar också var mogna för konditionsträning, något som annars inte tillför mycket för yngre barn. Vi kör därför igång med ett pass i veckan med start tisdag 25/8, samling vid klubbstugan kl 18:15 som vanligt. Vi kommer under hösten köra intervallträning, stavgång och cirkelträning med lekfulla inslag. Ett mer detaljerat träningsprogram kommer närmare. 

 

Vi är medvetna om att några barn har andra aktiviteter som inte är färdiga med sin säsong ännu och det kan krocka med. Det är naturligtvis helt ok att ansluta när man känner sig redo för det. Viktigast är att regelbundet träna och ha roligt! 

 

Första träffen blir det lite uppstart och en testrunda. Vi springer 1,5km på tid och kommer göra samma sak längre fram i höst för att kunna jämföra tiderna och förhoppningsvis se några förbättringar. Barnen kommer inte få se sina tider, för att vi inte ska ha någon tävling mellan dem, vi kommer bara prata om förbättringar i procent. Tanken är att det ska hjälpa barnen motivera sig till den kanske inte alltid superroliga intervallträningen. De kommer också bli stolta över sin utveckling. 

 

Andra datum att ha koll på redan nu är årsmötet 6/9, barmarkslägret här i närheten den 3-4/10 (första helgen oktober) samt snöläger 3-6/12 i Åsarna. Info och anmälning till dem kommer också senare. 

 

Vi ledare ser fram emot en ny säsong med de sprudlande Vargarna, som vanligt är det bara att höra av sig om ni har funderingar eller frågor! 

 

Varmt välkomna! 

Ola, Björn och Helen

 

Våra andra grupper för yngre barn börjar senare i september. Vi har inte exakta datum färdiga, våra ledare funderar på det. 

Skribent: Björn Walther

 

 

 

 

Kom med i vår Facebook grupp!

 

Postadress:
Matfors SK - Skidor
Peter Blomqvist, Plogvägen 10
86432 Matfors

Besöksadress:
Strandvägen 2
86491 Matfors

Kontakt:
Tel: 0706838195
E-post: post@matforsskidklub...

Se all info