Hoppa till sidans innehåll

Träning


Alla grupper i Matfors SK är öppna och rörliga och man kan åka i olika grupper under en säsong. Vår tanke är att grupperna ska vara nivåanpassade utifrån barnen och ungdomarnas förutsättningar då vi både tror och upplever att de tycker det är roligast så. Utmaningen ska vara på en nivå som matchar ambition och skidåkning oavsett ålder och kön. 

Se klubbens ledare för kontaktuppgifter.

 

Lämlarna

Skidskola och skidlek för ovana och nybörjare. Vi tränar på ramla, resa sig, staka, åka uppför och utför. Vår förhoppning är att barnen ska bli bekväma med skidor och tycka det är roligt. Ger en bra grund för fortsatt skidåkning både på längden och utför. 

Tränar tisdagar kl 18:15 

Ledare Elin och Micke Nyhlén 

Hermelinerna

Hermeliner är gruppen efter vår skidskola. Vi leker och har kul på skidorna samtidigt som vi tränar på grundläggande teknik i klassisk skidåkning. Åker dock på lite större äventyr än skidskolan. Lite längre turer, lite brantare både upp och ner. Allt detta görs med största iver och glädje!

Tränar tisdagar kl 18:15 

Björn Walther, Jörgen Hauge tillsammans med Hanna Nilsson

Järvarna

Järvarna är gruppen efter hermelinerna. Vi leker och har kul på skidorna samtidigt som vi tränar på grundläggande teknik i både klassiskt och skate.
Åker dock på lite större äventyr än hermelinerna. Lite längre turer, lite brantare både upp och ner. Vi inleder arbetet med "Stjärna på skidor" och har som mål att genomföra det gröna skidmärket.

Tränar på tisdagar kl 18:15 till 19:15 under hösten, på snö både tis och torsdag.

Ledare är Roger Degerbo, Ulrika Scherman och Sandra Wärme (tidgare Eriksson Hellström) 

Rävarna

Rävarna är gruppen efter de två skidskolelärande grupperna, de flesta är mellan 8 och 9 år. De kan ha gjort sin första tävling (även om de inte alls är ett måste) och åker obehindrat någon kilometer. 

Det är i de här åldrarna barnen lär sig de viktigaste grunderna i skidteknik. Huvudfokus med träningen är därför att under leksamma former öva både klassiskt, skate och särskilt balansen. Målet är att de ska behärska de flesta växlarna i både klassiskt och skate.

 

Barmark tisdagar och torsdagar kl 18:15 till 19:15

Vinter klassiskt tisdagar och skate torsdagar kl 18:15 till 19:15

Ledare är Jenny Norring och Anna Larsson

Lodjuren

Lodjuren är gruppen för de lite mer erfarna åkarna, de flesta mellan 9 och 10 år. De flesta har åkt några tävlingar även om de inte alls är ett måste. De åker obehindrat ett par kilometer i båda stilarna. 

Det är i de här åldrarna barnen lär sig de viktigaste grunderna i skidteknik så huvudfokus med träningen är därför att under leksamma former öva både klassiskt och skate. Målet är att de ska behärska alla växlarna i både klassiskt och skate skapligt. Vi provar även på intervallträning i olika former för att lära oss begreppet och för att känna hur det känns.

 

Barmark tisdagar och torsdagar kl 18:15 till 19:30

Vinter klassiskt tisdagar och skate torsdagar kl 18:15 till 19:30

Ledare Helena Nässén, Daniel Höglund

Vargarna

Barnen i den här gruppen är vana skidåkare med fokus på att utveckla grundteknik, balans och fart.  Ålder omkring 11–13 år. Tränar utifrån gemensamma uppsatta mål där teori, skate och klassiskt varvas med kondition och styrka.

Vargarna jobbar efter att ”vår idrott ska skapa en positiv, glädjefylld miljö så att alla som deltar i våra aktiviteter utvecklas som människor och inom skidåkningen”.

Barmark tisdagar och torsdagar kl 18:15 till ca 19:30

Skidor ofta klassiskt tisdagar och skate på torsdagar kl 18:15 till ca 19:45 

Ledare är Petter Arnesson, Sven-Gunnar Ljungdahl och Wilma Åkerbring

Isbjörnarna

Tävlingsinriktad grupp med vana skidåkare både för de som vill tävla och förbereder sig för skidgymnasiet och de som tränar för motion. Tränar utifrån egna uppsatta mål där teori, skate och klassiskt varvas med kondition och styrka. Isbjörnarna jobbar efter att ”vår idrott ska skapa en positiv, glädjefylld miljö så att alla som deltar i våra aktiviteter utvecklas som människor och inom skidåkningen”.

Vår träning utgår från svenska skidförbundets ”Blågula vägen”. Vi jobbar efter att erbjuda 450 träningstimmar vid 16 års ålder. Detta då Skidförbundet har det som krav för att vara förberedd vid starten av skidgymnasiet. Därför har vi i klubben en progression från 300 h vid 13 år till 400h vid 15 år. 

Ledare är Peter Blomqvist, Maria Blomqvist och Claes Lindqvist

Juniorerna

För våra juniorer som tränar på hemmaplan är den tidigare storåkaren Vincent Frank Johnson ledare. 

Snöleoparderna

Vår senaste satsning på en para-grupp för oss med med extra rörelseglädje!

Ledare är Stina Frank

Dinosaurierna

Det är många vuxna som efterfrågar teknikträning och det kommer bli av i år också, trots pandemin!

Vi återkommer med mer detaljer, men troligen blir det på helgerna under februari ett antal träffar.

 

Uppdaterad: 26 SEP 2017 17:28 Skribent: Björn Walther

 

 

 

 

Kom med i vår Facebook grupp!

 

Postadress:
Matfors SK - Skidor
Peter Blomqvist, Plogvägen 10
86432 Matfors

Besöksadress:
Strandvägen 2
86491 Matfors

Kontakt:
Tel: 0706838195
E-post: post@matforsskidklub...

Se all info