Hoppa till sidans innehåll

Våra värderingar


Jämnställdhet

Klubben verkar i alla sammanhang och aktiviteter för en så hög jämnställdhet som möjligt. Alla som deltar i våra aktiviteter ska känna förtroende och trygghet. Vi tar aktivt avstånd från rasism, särbehandling och alla former av kränkade beteende. 

Alla ska känna sig välkomna och respekterade på våra aktiviteter. Nedvärderande kommentarer, fuskande och alla former av fysiskt eller psykiskt våld är helt uteslutet. 

Vi kräver att alla som deltar samt föräldrar och vårdnadshavare respekterar våra fantastiska ledare och stöttar dem i deras arbete. 

Drogpolicy

Klubben har antagit Svenska Skidförbundets drogpolicy med nedanstående förtydligande.

Inga alkoholdrycker, röktobak eller andra droger får förekomma bland vare sig ledare, aktiva eller föräldrar i samband med verksamhet för barn och ungdomar – till exempel under träningsläger och tävlingar. Vid resor som arrangeras av klubben får alkohol, röktobak eller andra droger inte förekomma i boende där barn och ungdomar vistas.

Doping

Klubben tar avstånd från all form av doping och följer Svenska Skidförbundets regler och rekommendationer i frågan.

Registerutdrag

Kontroll av begränsat registerutdrag görs för ledare, lagledare och styrelsemedlemmar i Matfors SK.

Bakgrund och orsak

I samband med att FN:s barnkonvention fr o m den 1/1 2020 blev lag i Sverige beslutade RF (Riksidrottsförbundet) att alla idrottsföreningar anslutna till RF skall kontrollera begränsat registerutdrag för ledare som har direkt och regelbunden kontakt med barn. För att ytterligare värna om tryggheten för våra barn- och ungdomar har MSKs styrelse beslutat att krav på kontroll av begränsat registerutdrag utöver på våra ledare, också skall gälla på lagledare samt styrelsen.

Vad syns på utdraget?

Ett begränsat registerutdrag visar endast grova brott; mord, dråp, grov misshandel, människorov, sexualbrott, barnpornografibrott eller grovt rån.

Hur görs ett registerutdrag?

Registerutdraget laddas ned här. https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ovrigt-arbete-och-kontakt-med-barn/ och fylls i (digitalt eller för hand) och skickas därefter in med epost eller vanlig post enligt instruktionerna i länken ovan. Registerutdraget skickas därefter till dig med post.

Registerutdraget tas med i sitt osprättade kuvert och öppnas och visas för klubbens tillsynsansvariga vid ett gemensamt bestämt tillfälle. Tillsynsansvariga noterar att vederbörande har visat sitt utdrag och utdraget återlämnas. Arkivering av utdraget sker således inte.

Tillsynsansvariga är styrelsen eller av dem utsedd person. 

Hur ofta ska det göras?

Enligt devisen ”Hellre för ofta” har styrelsen beslutat att denna procedur skall genomföras varje år i augusti eller när man för första gången engagerar sig i föreningen. Kontrollen av utdragen är en förebyggande åtgärd som tillsammans med andra insatser ökar tryggheten i vår förening.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:08 Skribent: Björn Walther

 

 

 

 

Kom med i vår Facebook grupp!

 

Postadress:
Matfors SK - Skidor
Peter Blomqvist, Plogvägen 10
86432 Matfors

Besöksadress:
Strandvägen 2
86491 Matfors

Kontakt:
Tel: 0706838195
E-post: post@matforsskidklub...

Se all info