Hoppa till sidans innehåll

Bakgrund


Vår klubbstuga sattes upp ungefär 1980 av moduler som kom från gamla ålderdomshemmet som revs när Tunastrand byggdes. Själva byggnaderna är alltså äldre än de ca 35 år stugan stått här. Det finns ett renoveringsbehov på framförallt våtrum, golv och fönster. Även om det inte är akut måste vi inom ca 5 år ta tag i de sakerna.

Behovet

Den tillväxt av medlemmar vi har i klubben och storleken på de arrangemang vi genomför gör att vi växt ur stugan. Allrummet är trångt vid saft-drickandet efter de vanliga träningarna, det finns inte tillräckligt med dusch och ombyte för läger och tävlingar. Köket är trångt och diskmaskin saknas.

Skoterförrådet och vallabodens placering är olycklig nu när vi kan använda både gamla mini-golfen och badstranden som en stor yta. Vi ser stora fördelar med att flytta boden till en placering närmare Strandvägen i linje med stugan. Det gör det också möjligt att få till en bättre skidstadion som gör att vi kan växa i våra arrangemang och aktiviteter.

Andra intressenter

Det finns andra intressenter som har planer och driver initiativ som berör vår verksamhet och området. Allas aktivitetshus vill utveckla sin Café-verksamhet och hela badet. Kommunen undersöker möjligheterna för en lekplats inom området. Privata initiativ jobbar för en lekplats på gamla mini-golfen. Alla vill samverka för att gemensamt utveckla området så det uppfyller allas behov. 

Sammantaget ser styrelsen att det finns ett stort behov av att göra en insats med stugan och skotergaraget. 

 

Planritning 20180422.pdf

Uppdaterad: 29 AUG 2018 21:58 Skribent: Björn Walther
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

Kom med i vår Facebook grupp!

 

Postadress:
Matfors SK - Skidor
Peter Blomqvist, Plogvägen 10
86432 Matfors

Besöksadress:
Strandvägen 2
86491 Matfors

Kontakt:
Tel: 0706838195
E-post: post@matforsskidklub...

Se all info