Hoppa till sidans innehåll

Årets banor

07 MAR 2014 23:23
Vi har fått frågor på hur banorna blir i år på Södra Berget. Ärligt talat vet vi inte säkert ännu, det beror lite på snöläget, men så här tänker vi oss dem nu.
  • Skapad: 07 MAR 2014 23:23

Banan

Vi hoppas kunna använda "Kanin-slingan" men det är högst osäkert, det beror på vädret kommande veckan. Om vi kan köra den kommer starten gå från Ängen rakt ut på "Kaninen". Det kommer finnas ett par mindre hopp, baklängesportar, några slalomportar och ett långt brett upplopp. Mer detaljer avslöjar vi inte nu men närmare tävlingen kommer enklare kartor över banorna. 

Banorna för 0-6 och speciellt 7-8 kommer bli lite längre än tidigare för att de ska hinna åka lite mer men är anpassade till deras tekniska förmåga.

 

Tävlingen

För 0-8 år åker man ett varv i sin bana utan tidtagning. För klasserna H/D9 och uppåt inleds tävlingen med en vanlig prolog. Prologen avgör till vilken final åkaren kvalificerat sig. 

Placering 1-3 är direktkvalificerad till A-final, placeringar 4-6 B-final osv. Därefter körs finalerna i omvänd bokstavsordning, A-finalerna körs alltså sist. Segraren i resp final är kvalificerad för att åka i nästa final. Vinner du en C-final är du alltså kvalificerad för B final. 

Vi hoppas kunna köra 4 deltagare i varje final-heat men kan bli tvungna att anpassa det mellan 2 och 6 beroende på deltagarantal. 

Skribent: Björn Walther

 

 

 

 

Kom med i vår Facebook grupp!

 

Postadress:
Matfors SK - Skidor
Peter Blomqvist, Plogvägen 10
86432 Matfors

Besöksadress:
Strandvägen 2
86491 Matfors

Kontakt:
Tel: 0706838195
E-post: post@matforsskidklub...

Se all info