Hoppa till sidans innehåll

Tuna Attmar Församling


Visionen HelaMatforsPÅskidor tog vi fram för fyra år sedan. När vi ifjol tog fram regnbågsbuffen kändes det klockrent. Vi hade liksom hittat hem! Det var den tydliga signalen att ALLA får vara och är med!

Tuna- Attmar församling tillsammans med MSK har ett underbart samarbete där vi månar om ALLA. Som grannar samarbetar vi mycket och bullen vid inskrivning av lämlarna på uppstarten i januari är en underbar succe och start för skidåkarlivet!

Visionen HELAMATFORSPÅSKIDOR är vi tillsammans med Tuna Attmar församling MKT stolta över! 

/MSK

 

”Det är lätt att kombinera skidor och kyrkans aktiviteter tack vare den fina kommunikationen som finns på byn”.

– Så säger skidtjejen, tillika unga konfirmandledaren Wilma Åkebring.

 

Matfors skidklubb och Tuna-Attmars församling, vi är grannarna som värnar om att ALLA får vara med!

”Att titta ut genom fönstret på pastorsexpeditionen en tisdag i vintertid och se ett ”lämmeltåg” med små skidande barn på väg till oss i församlingen för gemensamt fika och upptakt det ger glädje” intygar pedagogen Erika Lindberg.   Erika fortsätter och vi alla instämmer: ”att vara kyrka i ett pop-up-tält på skidstadion under den stora fest som USM var och att möta barn och ungdomar som finns i både i våra och MSK:s verksamheter, det är stort”.

Vi i Tuna-Attmars församling värdesätter den goda samverkan som vi gemensamt byggt upp. Vi är också imponerade över MSK:s  ”skidresa”. Det finns ett sånt stort driv i klubben, så många aktiva barn, ungdomar, föräldrar och ledare ,sånt stort  engagemang och glädje!

Det är häftigt att följa skidstadion på nära håll. Visionen HELA MATFORS PÅ SKIDOR är något som vi vill stötta och följa. Från den mista till den största, alla får vara med. Det är helt i linje också med kyrkans budskap. Vi tillönskar klubben en fin skidsäsong och god fortsättning på vår fina samverkan!

/Birgit Huss & Erika Lindberg

Artikeln

 

Uppdaterad: 03 DEC 2020 22:19 Skribent: Björn Walther
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

Kom med i vår Facebook grupp!

 

Postadress:
Matfors SK - Skidor
Peter Blomqvist, Plogvägen 10
86432 Matfors

Besöksadress:
Strandvägen 2
86491 Matfors

Kontakt:
Tel: 0706838195
E-post: post@matforsskidklub...

Se all info