Hoppa till sidans innehåll

Anteckningar från föräldramöte

03 NOV 2015 20:37
Tack till er som kom på kvällens föräldramöte, här finns en sammanfattning av det som vi pratade om. Hör gärna av er om ni har några funderingar eller frågor!
  • Uppdaterad: 05 JAN 2017 17:07

Träningsgrupperna

Vi har infört en ny grupp i år (Rävarna) och i samband med det blir det alltid lite osäkerhet för några barn om vilken grupp de ska höra till. Vår ambition är att ha nivåanpassade grupper snarare än åldersindelade då vi dels tycker grupperna fungerar bättre och vi kan anpassa övningarna utifrån barnens önskemål bättre då. Vi tror det är den bästa lösningen för barnen även om det innebär lite mer jobb för att pyssla ihop det. 

Det är inte prestationsförmågan som avgör utan hur bra barnen trivs, att de tycker det är kul att träna. Vi försöker ta hänsyn till ambitionsnivå, kompisar och framförallt deras egen vilja. Får ni föräldrar signaler om att barnen vill byta grupp så tveka inte att prata med någon av oss ledare, vi gör allt vi kan för att barnen ska trivas. 

 

Dinosaurier

Vår vuxengrupp kommer dra igång mer organiserat senare på säsongen, fokus är på teknikträning. Vi återkommer med förslag på träningstider och ledare. 

Under barmarken rekommenderar vi att ni följer med på rundorna på söndagar kl 10. Ca 8km i det tempo man själv känner för, vi har med allt i från de som tar en rask promenad till de som springer i högt tempo. Se hemsida och Facebook. 

 

Skoterförare - spårdragare

Vi har utökat spårområdet och behöver troligen ett par extra skoterförare till kommande säsong. 

Hör av er till Jens Ejvinsson om ni är nyfikna. Ni får börja med att följa med de mer erfarna och lära er hur det fungerar. Här finns lite att läsa.

 

Våra arrangemang

Annat vi önskar hjälp med är våra arrangemang (tävlingar). Det är ICA-loppet 16 januari, Längdfestivalen 29-31 januari och Skicross Relay 23 februari. Det är saker som banvakter, sälja fika i cafeet, parkeringsvakt, nr-lappar och start/mål. Ofta är det också förberedelser av tävlingsområdet som rör snöskottning, målvagnen osv. Vi återkommer närmare respektive tävling med mer detaljer men boka in datumen redan nu.

 

Sponsring

Vi jobbar mestadels med sponsring i samband med våra tävlingar och vid tryck på kläder. Vi har några olika paket som ligger i spannet 3-8000 kr och för det får man tex en skylt på stadion, annonser i programblad och på våra webbsidor, egna flaggor och liknande på tävlingsområdet. 

Vi kan även ordna träningsevent för företag/grupper. Det kan vara allt från någon timme skidteknik till längre events med vallning, skidteknik, intensiv träning, mat och lite mental inspiration. 

Hör av er till Peter Blomqvist för mer information. 

 

Medlemsavgiften

Det är läge att betala medlemsavgiften och skicka ett e-post till This is a mailto link med kontaktuppgifter och allas personnr och namn. Läs mer på sidan om medlemskap.

 

Erbjudande på valla

Vi kommer kunna göra ett gemensamt inköp av Start valla till 40% rabatt. Det kommer snart mer information om det.

Det blir också några tillfällen med grundkunskaperna i vallning för föräldrar under en träningskväll. 

 

Saftlistan

Efter varje träning bjuder klubben på saft i stugan, vi är tacksamma om vi kan få lite hjälp med att göra i ordning och plocka undan efter då Therese och Helene som ofta sköter det behöver få tid till att hjälpa till med kläder och andra praktiska frågor.

Vi har satt upp en lista på skafferiet i köket där ni föräldrar kan skriva upp er på en vecka i samband med att ni ändå lämnar/hämtar barnen. Om det inte står någon uppskriven på innevarande vecka och ni är på plats går det bra att greppa saftdunken och börja blanda :)

Skribent: Björn Walther

 

 

 

 

Kom med i vår Facebook grupp!

 

Postadress:
Matfors SK - Skidor
Peter Blomqvist, Plogvägen 10
86432 Matfors

Besöksadress:
Strandvägen 2
86491 Matfors

Kontakt:
Tel: 0706838195
E-post: post@matforsskidklub...

Se all info