Instruktioner och hjälp

Klubbens åtagande mot Sundsvalls kommun, som vi får ersättning för enligt avtal

• Elljusspåret
  • Rännösjön

Områden som ska prepareras, i prioriteringsordning

1. Stadion, dvs gamla golfbanan, badområdet och skicrossbanan
  2. Elljuspåret
  3. Sjön
  4. Rännsöspåret, slingan på åkrarna upp mot Rännö (se spårkarta i klubbstugan)

Inför tisdags och torsdagsträningarna är stadion, golfen, skicrossbanan och elljuset prioriterat. Även korta slingan på sjön använder vi. Alla delarna behövs för att kunna erbjuda en allsidig och stimulerande träning för barnen. De är många aktiva nu och det blir fort trångt i spåren om någon del inte fungerar.

Till helger och lov kan sjön och rännöspåret prioriteras, fler motionärer åker där än på elljuset.

Spårkartor

Tips att tänka på

• Tisdagar. ”Klassiskt” både skidskola och vanlig träning. Gör också ett kortare spår i slinga upp mot badkullen och ner igen. Elljusspåret spåras på ena tredjedelen av bredden så att det finns plats att skejta bredvid.
  • Torsdagar ”Skate”, preparera med mowern.
  • Helger och lov, preparera Rännösjön och elljuspåret.
  • Håll koll på väderleksrapporten. Om väderleken tillåter blir bästa resultatet om man spårar på eftermiddag kväll så att spåren fryser ihop över natten. Kommer stora snömängder kan man behöva packa i omgångar under själva snöfallet.
  • Många promenerar på sjön. Att dra ett promenadspår gör att vi får ha skidspåren ifred och de hålls i bättre skick.

Spårstatusrapportering

Rapportera både planerad och utförd spårpreparering på www.skidspar.se. Det finns en smidig app för sk smartphones. Många skidåkare använder denna tjänst för att hitta goda spårförhållanden. Det är också praktiskt som informationskanal inom spårgruppen då det är lätt att se vilket.

Skoter

• Nyckel till skoter, garage och klubbstuga finns på ett nyckelband som spåransvarige förfogar över under sin vecka. Ta kontakt med föregående spårkörare för överlämning. Den andra uppsättningen skoternycklar ska alltid finnas i nyckelskåpet på kansliet i klubbstugan.
  • Det finns flytoverall och hjälm att låna på kansliet. Använd dem!
  • Avlägsna snö från redskapen och palla upp dem så att de inte fryser fast i marken.
  • Ta bort snö och is från skotern (särskilt tunnel och boggie). Rapportera alla problem med skoter och utrustning till Åke Åslin.
  • Tanka upp skotern när din spårvecka är slut. Bensinkort finns på Preem. Håll koll på vätskor och temperaturer.
Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:00 Skribent: Björn Walther

Club_Intersport