Hoppa till sidans innehåll

Vallatips och direktanmälan

2017-01-28 17:13
Nu är det allra mesta klart inför i morgon. Spåren är dragna, skyltar uppsatta och stadion i ordning. Vi hälsar alla varmt välkomna! Här kommer de sista tipsen att tänka på inför i morgon.
  • Uppdaterad: 2017-01-28 18:47

Vi är nu 200 anmälda och vi har plats för ca 150 åkare till. Det ska inte vara några problem att anmäla sig på plats i morgon men kom i tid.

Kl 10:00 stänger vi direktanmälan. 

Kom gärna i god tid och hämta ut nummerlappar och chip. Senast kl 10:00 vill vi att ni hämtar ut era saker. 

Herrar och damer 5km startar kl 11:05, alltså fem minuter efter de övriga. Lägg inte ut era skidor innan första starten gått. 

Kläder och väskor lämnas i skotergaraget. Det finns möjlighet att lämna märkta påsar vid starten och hämta dem i skotergaraget. 

Dusch finns i Sporthallen vid badhuset, på andra sidan gångtunneln under Luckstavägen. 

Spåren är nydragna och inte isiga. Däremot är det hårt och grov snö som sliter mycket. Det är lättfört. Vallatipset är att lägga ett grundvax eller grundklister (speciellt 40km) och toppa med en burk för -2 till -6. På lägdorna kommer det bli upphackat då snötäcket är relativt tunt. Stora trugor hjälper till lite men förmodligen trycker ni ner dem till isen under ändå. 

I stora vätskestationen vid stadion kommer det finnas sportdryck, vatten och blåbärssoppa. Vid den mindre vid 5km finns vatten och sportdryck. 

Det är två utförsbackar som kan vara lite utmanande i det här föret. Dels där andra lägdan går på elljusspåret och i backen ner mot stadion. Ta det varligt där! 

Det ska inte finnas några genomslag nu men eftersom det är tunt finns risken att det blir uppåkt och att det kryper fram gräs på ängarna. Speciellt på små kullar och ryggar. 

Till sist, lycka till alla! 

 

 

Skribent: Björn Walther
Epost: Adressen Gömd

Kom med i vår Facebook grupp!

Club_Intersport

Postadress:
Matfors SK - Skidor
Peter Blomqvist, Åsvägen 17
86433 Matfors

Besöksadress:
Strandvägen 2
86491 Matfors

Kontakt:
Tel: 070-6637238, 070-6838195
E-post: This is a mailto link

Se all info